17.ožujka - 27.ožujka

Ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva.

... o Danima kršćanske kulture

Raspored 2017

Dubrovnik

"350. obljetnica Velike trešnje u Dubrovniku: Zašto me Bože, ostavi u životu da gledam ovaku mizeriju!" – predavanje

Predavačica: prof. dr. sc. Slavica Stojan

Predavanje je realizirano u suradnji s Maticom hrvatskom – ogranak Dubrovnik

Kroz tolika stoljeća bilo je strašnih potresa, požara i tragedija, ali potres koji je 6. travnja 1667. godine gotovo u potpunosti uništio Dubrovnik ostaje kao najtužniji, pa i najstrašniji dan dubrovačke povijesti, potres kojeg su Dubrovčani nazvali Velika trešnja. Mnogi će i povijest Dubrovnika označiti "prije i poslije trešnje"!

  • 5.travnja - 20:00
  • Srijeda
  • Dvorana Ivana Pavla II. (Sv. Klara)
"350. obljetnica Velike trešnje u Dubrovniku: Zašto me Bože, ostavi u životu da gledam ovaku mizeriju!" – predavanje više

"Psihološko-duhovna pomoć žrtvama poslijepobačajnoga sindroma" - predavanje iz niza tribina "Promicanje zdravoga i životu okrenuta društva"

Predavač: prof. dr. sc. p. Mijo Nikić, SJ

Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije tijekom korizme priređuje niz tribina o vrijednosti začetoga ljudskoga života pod nazivom "Promicanje zdravoga i životu okrenuta društva". Dr. sc. p. Mijo Nikić, profesor psihologije, psihologije religije i povijesti religija na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu te eshatologije na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove zaključit će ovaj niz zanimljivom i aktualnom temom o psihološko-duhovnoj pomoći žrtvama poslijepobačajnog sindroma.

  • 6.travnja - 19:00
  • Četvrtak
  • Dvorana Ivana Pavla II. (Sv. Klara)
"Psihološko-duhovna pomoć žrtvama poslijepobačajnoga sindroma" - predavanje iz niza tribina "Promicanje zdravoga i životu okrenuta društva" više