17.ožujka - 27.ožujka

Ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva.

... o Danima kršćanske kulture

„Bog je mlad” – susret za mlade u organizaciji Hrvatskog nadzemlja povodom objavljivanja knjige-intervjua pape Franje "Bog je mlad"

Sudjeluju:
gost predavač mr. sc. don Damir Stojić
i članovi Hrvatskog nadzemlja

Glazbeni dio programa:
mješoviti zbor mladih „Krstitelj” iz župe svetog Ivana Krstitelja na Trsteniku

Hrvatsko nadzemlje od osnutka 2010. godine priređuje susrete za mlade svaku treću srijedu u mjesecu, uvijek na originalan način obrađujući aktualne teme, pozivajući ugledne predavače i gostujući diljem Hrvatske. Kontinuitet i stalna masovna posjećenost programa svjedoče o njihovu uspjehu i kvaliteti i stoga imaju zasluženo mjesto i u manifestaciji Dani kršćanske kulture, u sklopu koje će održati susret povodom objavljivanja knjige-intervjua pape Franje "Bog je mlad".

  • 21.ožujka - 20:30
  • Srijeda
  • Nadbiskupsko sjemenište, velika dvorana
„Bog je mlad” – susret za mlade u organizaciji Hrvatskog nadzemlja povodom objavljivanja knjige-intervjua pape Franje "Bog je mlad"
više

„Buđenje gospođice Prim” – tribina i susret s autoricom Nataliom Sanmartin Fenollera

Sudjeluju:
Natalia Sanmartin Fenollera, autorica
i Katarina Matijaca, glavna urednica portala "Žena vrsna"

Poznata španjolska novinarka Natalia Sanmartin Fenollera u djelu Buđenje gospođice Prim propituje mnoge nedodirljive „dogme” suvremene kulture. Književni prvijenac nove španjolske zvijezde odiše profinjenim književnim stilom, izraženom erudicijom i privlačnošću za najširi krug čitatelja, te je odmah s oduševljenjem primljen kod publike i književne kritike, postavši međunarodni bestseler preveden na desetke svjetskih jezika.

  • 22.ožujka - 19:00
  • Četvrtak
  • HAZU, palača Milesi
„Buđenje gospođice Prim” – tribina i susret s autoricom 
Nataliom Sanmartin Fenollera više