17.ožujka - 27.ožujka

Ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva.

... o Danima kršćanske kulture

"Oprostite, jel' vi to ozbiljno govorite o podložnosti?" - tribina o muško-ženskim odnosima i susret s Costanzom Miriano, autoricom knjiga "Udaj se i budi podložna" i "Oženi ju i umri za nju"

Split, 4.travnja 2017 - 20:00

Nadbiskupsko sjemenište, velika dvorana

"Oprostite, jel

Sudjeluju:
Costanza Miriano, talijanska novinarka i blogerica,
Danira Matijaca, urednica i voditeljica emisije "Vidljivi tragovi",
vlč. Borna Puškarić

Svojim knjigama provokativnih naslova "Udaj se i budi podložna" i "Oženi ju i umri za nju" poznata talijanska novinarka i blogerica Costanza Miriano osvojila je vrhove top ljestvica i izazvala svjetsku medijsku pažnju. Tko je žena koja u 21. stoljeću ženama poručuje da budu podložne muževima? Kako u svakodnevni život prevesti da bi muškarci trebali biti spremni umrijeti za žene?

Što je Sveti Pavao želio reći kad je žene pozvao da budu podložne muževima, a muževe da ljube žene? A što misli autorica kada kaže: "Vrijeme je da naučimo biti poslušne, podložne…" i zašto je ta njezina poruka tako dobro prihvaćena od mnogih suvremenih žena? O svemu tome, kao i o istinskom feminizmu te o ljepoti muško-ženske različitosti govorit će sama autorica Costanza Miriano.