17.ožujka - 27.ožujka

Ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva.

... o Danima kršćanske kulture

"Split na Dujmovu tragu – kultura gostoljubivosti u gradu izbjeglica, pridošlica i putnika"

Split, 10.travnja 2017 - 16:30

Peristil, katedrala sv. Duje

"Split na Dujmovu tragu – kultura gostoljubivosti u gradu izbjeglica, pridošlica i putnika"

Stručno vodstvo kroz program: licencirani vodiči ICHTIS Travela – agencije specijalizirane za organizaciju kršćanskih hodočašća i putovanja tragom vjere i kulture.

Program započinje u 16:30 sati, na splitskom Peristilu, a završava u splitskoj katedrali sv. Duje. (Kroz program je osigurano stručno vodstvo za skupinu od cca 35-40 ljudi. U slučaju većega interesa program će se ponoviti u 17 sati.)

Tko su kršćani u svojoj biti?! Po naravi i sami izbjeglice, putnici, selioci, pridošlice čija je domovina na nebesima. Odgovor na ovo pitanje potražite ćemo na povijesnom mjestu u srcu Splita – katedrali sv. Duje – posebnom mjestu susreta s kršćanskim identitetom, te svetim Dujmom, zaštitnikom grada, koji je i sam bio sirijski izbjeglica.

To propitivanje o istinskom identitetu Splita i njegovih građana po uzoru na nebeskoga zaštitnika sv. Dujma, vodi od refleksije povijesnoga naslijeđa grada na vjetrometini svjetova, do konteksta suvremenoga kaosa globalnih ekonomskih i turističkih migracija, a prema tome i do prilika koje se nude za izgradnju kulture gostoljubivosti i vlastitih međususjedskih odnosa.