17.ožujka - 27.ožujka

Ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva.

... o Danima kršćanske kulture

"Otkrivanje starih dubrovačkih katedrala. Istraživačko-edukacijske radionice" - otvaranje arheološke izložbe

Dubrovnik, 5.travnja 2017 - 19:00

Atrij Palače Sponza

"Otkrivanje starih dubrovačkih katedrala. Istraživačko-edukacijske radionice" - otvaranje arheološke izložbe

Sudjeluju:
Voditelji, suradnici i studenti istraživačko-edukacijskog projekta i radionica

Organizatori izložbe:
Gradska župa Gospe Velike i Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Izložbom "Otkrivanje starih dubrovačkih katedrala" predstavljaju se javnosti dosadašnje aktivnosti Istraživačko-edukacijskog projekta i radionica čiji je cilj stručna i znanstvena obrada kamenih ulomaka, zidnog oslika i pokretnog arheološkog materijala s arheoloških istraživanja provedenih 1980-ih godina ispod dubrovačke katedrale Gospe Velike. Projekt se odvija od srpnja 2015. i dosad su organizirane tri radionice u kojima su sudjelovali studenti s Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Voditelji radionice su dr. sc. Nikolina Maraković, dr. sc. Ana Marinković, dr. sc. Tin Turković, povjesničar umjetnosti Ivan Viđen, dr. sc. Maja Zeman, a suradnici su akademik Igor Fisković, konzervatorica Marta Perkić, restauratorica Ana Požar-Piplica, akad. slikar Luko Piplica, dr. sc. Nikolina Topić i dr. sc. Danko Zelić.