6.travnja - 16.travnja

Ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva.

... o Danima kršćanske kulture

„Bog je mlad” – susret za mlade u organizaciji Hrvatskog nadzemlja povodom objavljivanja knjige-intervjua pape Franje "Bog je mlad"

Split, 21.ožujka 2018 - 20:30

Nadbiskupsko sjemenište, velika dvorana

„Bog je mlad” – susret za mlade u organizaciji Hrvatskog nadzemlja povodom objavljivanja knjige-intervjua pape Franje "Bog je mlad"

Sudjeluju:
gost predavač mr. sc. don Damir Stojić
i članovi Hrvatskog nadzemlja

Glazbeni dio programa:
mješoviti zbor mladih „Krstitelj” iz župe svetog Ivana Krstitelja na Trsteniku

Hrvatsko nadzemlje od osnutka 2010. godine priređuje susrete za mlade svaku treću srijedu u mjesecu, uvijek na originalan način obrađujući aktualne teme, pozivajući ugledne predavače i gostujući diljem Hrvatske. Kontinuitet i stalna masovna posjećenost programa svjedoče o njihovu uspjehu i kvaliteti i stoga imaju zasluženo mjesto i u manifestaciji Dani kršćanske kulture, u sklopu koje će održati susret povodom objavljivanja knjige-intervjua pape Franje "Bog je mlad".

Gost predavač don Damir Stojić na temelju Papinih riječi progovorit će o pitanjima koja muče svakog mladog čovjeka nastojeći ga motivirati i usmjeriti na konkretno djelovanje, a mladi iz Hrvatskog nadzemlja također će progovoriti o toj temi na svoj prepoznatljiv način.