6.travnja - 16.travnja

Ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva.

... o Danima kršćanske kulture

Duh Sveti u književnoj i scenskoj umjetnosti – izvedba monodrame "Divlji konj" i tribina

Split, 24.ožujka 2018 - 19:00

HAZU, palača Milesi

Duh Sveti u književnoj i scenskoj umjetnosti – izvedba monodrame "Divlji konj" i tribina

Sudjeluju:
Božidar Prosenjak, autor, i Rajko Bundalo, glumac

Knjiga "Divlji konj", koju je sam autor Božidar Prosenjak, jedan od najznačajnijih književnika svojega naraštaja, uobličio u monodramu, ubraja se u klasike književnosti i ocijenjena je kao jedno od najboljih djela za mladež u Hrvatskoj. Teme samoga djela, pa tako i monodrame, vrlo su važne i temeljne za život svakog pojedinca: ljubav, prijateljstvo, suparništvo, odrastanje, pravednost, oholost itd.

U sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture poznati hrvatski glumac Rajko Bundalo izvest će ovu značajnu monodramu i u nastavku programa zajedno s autorom Božidarom Prosenjakom progovorit će o glavnim temama ovoga djela, njegovoj duhovnoj pozadini i o razlozima za njegovu vječnu aktualnost, ali ujedno će progovoriti i o vlastitom umjetničkom nadahnuću, o odnosu umjetničkog stvaralaštva i duhovnosti i brojnim drugim temama, u intimnom okruženju dvorane palače Milesi.