6.travnja - 16.travnja

Ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva.

... o Danima kršćanske kulture

„Suvremena književnost i autori kršćanskog nadahnuća” – tribina

Split, 26.ožujka 2018 - 19:00

HAZU, palača Milesi

„Suvremena književnost i autori kršćanskog nadahnuća” – tribina

Sudjeluju:
teatrologinja prof. dr. sc. Sanja Nikčević
i književnik Miro Gavran

Sanja Nikčević, ovogodišnja dobitnica nagrade „Andrija Buvina”, u razgovoru s književnikom Mirom Gavranom na ovoj će tribini progovoriti o aktualnim pitanjima iz suvremene hrvatske kulture: Što očekujemo od umjetnosti danas? Zašto čitamo knjige, zašto idemo u kazalište? Što želimo reći publici danas? Zašto pišemo knjige, stvaramo kazalište? Kako smo od lijepe književnosti koja uzdiže dušu dospjeli do ružne provokacije koja vrijeđa? Postoji li lijepo, dobro, istinito i sveto u umjetnosti danas? Tko su autori takve književnosti, kako saznajemo za njih? Tko određuje sustav vrijednosti u književnosti? Je li se piscu/umjetniku moguće oduprijeti pritisku umjetničkih i političkih trendova?

Ova ugledna teatrologinja i poznati hrvatski književnik pokušat će pružiti odgovore na ova i mnoga druga važna i aktualna pitanja.