6.travnja - 16.travnja

Ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva.

... o Danima kršćanske kulture

Koncert ansambla "Vokalisti Salone"

Dubrovnik, 17.ožujka 2018 - 19:40

Katedrala

Koncert ansambla "Vokalisti Salone"

Voditelj: mo. Mirko Jankov, prof.

Vokalisti Salone jedinstvena su pjevačka skupina, osnovana 1974. u Solinu, koja njeguje pučke napjeve dalmatinskog podneblja, crkvene popijevke i dalmatinsku klapsku pjesmu. Koncertni program Vokalista obuhvaća, dakako, i kompozicije suvremenih skladatelja duhovnog i svjetovnog karaktera, skladane na tradicionalnim i autohtonim melosnim korijenima iz gotovo svih razdoblja, hoteći slušateljima osim pomno izabranog programa ponuditi i jedan povijesno edukativni tijek koncerta.

Umjetnički voditelji sastava bili su: D. Tambača, I. Cvitanović, mr. N. Buble, R. Kraljević, I. Lipanović, G. Grubišić, prof. V. Vuletin, mo. M. Čačija, prof. T. Ćićerić, mag. B. Juračić te Ljubo Stipišić- Delmata koji je ukupno ravnao s Vokalistima 23 godine. Sastav 2009. ponovno vodi maestro Vladan Vuletin, a u 2011. godini Vokaliste Salone preuzima stručni voditelj, maestro prof. Mirko Jankov. Više puta su nastupali na „Festivalu dalmatinskih klapa” u Omišu osvajajući niz nagrada, uključujući i nagrade za najbolju izvedbu. Na natjecanju zborova u Zagrebu 1998. osvajaju „Srebrnu plaketu”. Nastupali su širom Hrvatske i u inozemstvu, a do sada su objavili sedam nosača zvuka.