17.ožujka - 27.ožujka

Ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva.

... o Danima kršćanske kulture

Zbor župe Sv. KrižaMješoviti pjevački zbor

 Zbor župe Sv. Križa
Mješoviti pjevački zbor župe Svetog križa nezaobilazni je sudionik nedjeljnih i blagdanskih misnih slavlja u ovoj dubrovačkoj župi koju vode oci dominikanci.
Obzirom na višegodišnju tradiciju redovitog sudjelovanja na blagdanskim misnim slavljima u kapelici Opće bolnice Dubrovnik ovaj zbor i bolničku kapelicu Svetog Vlaha može smatrati dijelom svoje župe.
Kroz dugi niz godina aktivnog djelovanja Zbor okuplja vjernike-zaljubljenike u glazbu i pjevanje, a danas broji tridesetak pjevača različite životne dobi.
Osim sudjelovanja u liturgijskim slavljima često sudjeluje na koncertima duhovne glazbe koje ponekad i sam organizira.
Osim tradicionalnog Božićnog koncerta u svojoj župi izdvajamo gotovo redovite nastupe na Božićnom koncertu u organizaciji Dubrovačke biskupije i u programu Dana kršćanske kulture. Tijekom 2008. i 2009. godine humanitarno su nastupali za djecu sa Down sindromom te za splitsku udrugu Zdenac s ciljem prikupljanja sredstava za djecu iz Afrike.
Od značajnih nastupa izvan Dubrovnika ističe se sudjelovanje na Adventskom festivalu u Pragu 2008. godine u organizaciji međunarodne glazbene organizacije „Music&Friends“ te sudjelovanje u proslavi Dana grada Vukovara 2007. godine. Zbor je tijekom posljednjih desetak godina još nastupao u Požegi, Mariji Bistrici, Međugorju, Trsatu, Tivtu, Metkoviću, Orebiću, Korčuli i na Grudi u Konavlima.
U svom glazbenom repertoaru imaju isključivo duhovne skladbe hrvatskih i svjetskih skladatelja.
Svoje glazbeno umijeće zabilježio je pred tri godine i na nosaču zvuka pod nazivom „Bogu na slavu“.
Bogu na slavu pjevaju uvijek bilo da se radi o misnom ili koncertnom pjevanju ili pak zajedničkom druženju u svojim zborskim prostorijama.

Profesorica MARIJA BRČIĆ rođena je u Požegi. Srednje glazbeno obrazovanje stekla je u Osijeku, a diplomu glazbene akademije u Zagrebu. Danas je profesor teoretske grupe predmeta u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku. Posljednjih sedamnaest godina voditeljica je Mješovitog pjevačkog zbora župe Svetog Križa i najzaslužnija za njegov glazbeni rast i redovito djelovanje.