17.ožujka - 27.ožujka

Ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva.

... o Danima kršćanske kulture

Matt Baglionovinar i publicist

Matt Baglio
Matt Baglio je rođen i odrastao u San Diegu, Kalifornija. Godine 1996. diplomirao je na Kalifornijskom sveučilištu Santa Barbara, engleski jezik i književnost. Nakon što je radio kao pripravnik i asistent urednika za „Trans World snowboarding“ časopis, Baglio se preselio u Los Angeles kako bi tamo nastavio karijeru.

2000. godine, u nastojanju da proširi svoje horizonte, Baglio odlazi na put po Europi, a u Rimu upoznaje svoju buduću suprugu. Ubrzo nakon toga, preselio se u Italiju, a tijekom godina je radio za razne organizacije i časopise, uključujući Associated Press, američki magazin „Snowboard Journal“, „COLORS“, kao i niz drugih.

Bagliovi interesi su različiti, a njegov rad pokriva različite teme poput vatikanske politike, borbe protiv mafije, Olimpijskih igara, sotonskih kultova itd. „Obred“ je njegova prva knjiga.