17.ožujka - 27.ožujka

Ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva.

... o Danima kršćanske kulture

Trpimir Jurkićglumac i pisac

Trpimir Jurkić
Trpimir Jurkić (Split, 1963) je član Drame HNK, Split. Devedesetih godina prošloga stojeća glumac splitskoga HNK Trpimir Jurkić svoju je profesionalnu biografiju počeo obogaćivati autorskim dramskim tekstovima. Njegova prva drama, "Milosrdni Samaritanac", okrunjena je trećom nagradom "Marin Držić" Ministarstva kulture.

Jurkićev drugi tekst, "Kajin i Abel", uprizoren je 2000. godine na pozornici splitskoga Gradskog kazališta mladih, te je nagrađen i "Marulom" za najbolji izvedeni tekst na Marulićevim danima. Drama "Nevažne priče" izvedena je na pozornici splitskoga HNK.

Brojne Jurkićeve glumačke kreacije redovito oduševljavaju publiku i kritiku, a 2007. godine na pozornici je uprizorio i nagrađivanu dokumentarnu dramu "Zapisi iz nevremena", koja je nastala iz eseja, tekstova i razmišljanja pokojnog don Branka Sbutege.