6.travnja - 16.travnja

Ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva.

... o Danima kršćanske kulture

Klapa Neverinženski vokalni sastav

 Klapa Neverin
Klapa Neverin iz Kaštel Lukšića osnovana je 2004. godine na inicijativu dviju članica koje djeluju u klapi i danas, iako se sastav klape mijenjao s godinama.
Njihov predani rad i entuzijazam urodili su velikim brojem najsjajnijih odličja na festivalima a s najvećim ponosom ističu četverostruku pobjedu na Festivalu dalmatinskih klapa- Omiš (2007., 2008., 2010. i 2011.)
2009. godine ne natječu se u službenom dijelu festivala nego u Večeri novih skladbi gdje osvajaju nagradu za najbolju interpretaciju. Iste godine nastupaju u revijalnoj večeri Festivala dalmatinskih klapa- Omiš gdje im Festival dodjeljuje plaketu za izniman doprinos klapskoj pjesmi.
Uz 16 nagrada na festivalima dodijeljena im je i nagrada grada Kaštela za izniman doprinos kulturi grada (2008.)
Temeljni repertoar klape sazdan je od izvornih dalmatinskih te skladanih pjesama, te su 2007. godine na tom tragu objavile svoj prvi CD „Neverin“, a u koncertom u okviru manifestacije Dani kršćanske kulture 2012. predstavit će i svoj drugi CD „Bogorodici“, koji predstavlja izvadak iz njihovog programa duhovne domaće i svjetske glazbene baštine.

Aktualne pobjednice Festivala dalmatinskih klapa u Omišu od osnivanja vodi Antonela Pilić Burić.