17.ožujka - 27.ožujka

Ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva.

... o Danima kršćanske kulture

Kapa Amforaženski vokalni ansambl

 Kapa Amfora
Ženska klapa "Amfora" izvodi i promovira izvedbe na "klapski način" izvornih hrvatskih napjeva, pjesama duhovnog izričaja te novokomponiranih autorskih klapskih pjesama, kao i popularnih skladbi u obradama za klape. Na svojim nastupima pjevaju "a capella" ili uz pratnju glazbenih instrumenata.
Repertoar klape s vremenom sve više raste, a rađa se i ideja o vizualnom identitetu klape. Stoga je klapa osim vježbanja i druženja osmislila i svoju "monturu": mljetski vez sa srebrnim i zlatnim koncem na modroj podlozi (boja grba udruge) tunike kao i prikladne hlače, postaju prepoznatljivi vizualni identitet klape (vez Aida i Alma Husejinović, šivanje Kole Ogresta).

Odlaskom jedne od pjevačica na porodiljski i oproštajnim koncertom za Uskrs u crkvi Sv. Petra na Boninovu klapa nakratko prestaje sa radom (do jeseni 2006.).

Klapu na jesen 2006. preuzima Mario Markovina i vodi je sve do proljeća 2007. kad zbog promjene mjesta boravka napušta mjesto voditelja, a dolazi Mara Manjić, koja klapu vodi i danas.

Članice klape su:

Mara Manjić - voditeljica, (I sopran)
Ina Botica, (II sopran)
Marina Šegetin, (II sopran)
Vera Skaramuca, (I alt)
Ivana Bjelogradski, (I alt)
Ana Stabile, (I alt)
Marija Ursić-Beusan, (II alt)
Silvana Bjelovučić, (II alt)
Nikolina Đangradović, (II alt)