6.travnja - 16.travnja

Ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva.

... o Danima kršćanske kulture

Dubrovački komorni zborvokalni ansambl

 Dubrovački komorni zbor
Dubrovački komorni zbor, osnovan početkom 1994, sastoji se od tridesetak pjevača amatera. Nakon osnutka, zbor je odmah postavio visoke, gotovo profesionalne kriterije i postao jedan od najboljih hrvatskih pjevačkih zborova. Iako njeguje uglavnom "a cappella" pjevanje, zbor često surađuje s uglednim orkestrima, solistima i dirigentima. Njegov raznovrsni repertoar obuhvaća djela od gregorijanskih korala do suvremene glazbe 20. stoljeća, s posebnim naglaskom na zborske skladbe hrvatskih autora. Umjetnički ravnatelj i dirigent zbora od osnutka je maestro Frano Krasovac.
Zahvaljujući čistoj intonaciju te mekom i skladnom zvuku, zbor često nastupa na prestižnim festivalima i pjevačkim natjecanjima. Od svog osnivanja, zbor je osvojio mnoge nagrade, uključujući:
• Srebrni križ opatice Čike, Natjecanje zborova Hrvatske, Zadar - 1995;
• Brončani križ opatice Čike, Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova, Zadar - 1997, 2005 i 2007;
• Srebrni križ opatice Čike, Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova, Zadar - 1999, kao najbolje ocijenjeni zbor;
• Posebna nagrada Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu glazbenog djela hrvatskog skladatelja, Zadar - 1999;
• Nagrada Milka Trnina, koju dodjeljuje Hrvatsko društvo glazbenika, Zagreb - 1999.
Osim redovitih nastupa u Dubrovniku i okolici, kao i gostovanja u drugim hrvatskim gradovima, zbor nastupa i na festivalima diljem Europe: Dubrovačke ljetne igre (1994-2002, 2009), uskrsni koncert u Mostaru, Bosna i Hercegovina (travanj, 1996), izlet u Helsingborg, Švedska (rujan, 1997), Međunarodni festival zborova u Teramu, Italija (rujan 2001), 2. Festival adventskih i božićnih pjesama u Budimpešti, Mađarska (studeni, 2002), Adventski festival u Pragu, Češka Republika (prosinac, 2006) i Beču, Austrija (prosinac, 2007), 7. Festival komorne glazbe Julian Rachlin i prijatelji u Dubrovniku (rujan, 2007), Božićni koncert u Sarajevu, Bosna i Hercegovina (prosinac, 2008), 1. Festival zborova Cantate Hrvatska u Puli, Hrvatska (lipanj, 2009), Koncert In memoriam Adalbertu Markoviću u Primoštenu, Hrvatska (listopad, 2010) i Božićni koncert u Zagrebu, Hrvatska (travanj, 2011).