6.travnja - 16.travnja

Ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva.

... o Danima kršćanske kulture

Frano Krasovacdirigent i pijanist

Frano Krasovac
Dirigent i pijanist (Dubrovnik, 1958.), osnovnu i srednju glazbenu naobrazbu stječe u Glazbenoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku u klasi prof. Radojke Jordanović, a od 1975. do 1979. godine studira glasovir na Akademiji za glasbo u Ljubljani u klasi prof. Dubravke Tomšić Srebotnak i dirigiranje u klasi prof. Antona Nanuta.

Od 1980. do 1982. godine djeluje kao šef dirigent Simfonijskog orkestra u Mostaru, a od 1993. do 1997. godine kao šef dirigent Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Od 1997. do 2006. godine bio je ravnateljem Umjetničke škole Luka Sorkočevića u Dubrovniku gdje i sada radi kao profesor.
Dobitnik je nagrade "France Prešern" za interpretaciju Beethovenove 7.simfonije.
Dobitnik je nagrade "Orlando" za 1999. godinu za koncert sa Dubrovačkim komornim zborom i nagrade Grada Dubrovnika za 2003. godinu za dugogodišnji predani umjetnički rad.
S Dubrovačkim komornim zborom osvaja "Križiće opatice Čike" na domaćim i međunarodnim natjecanjima pjevačkih zborova u Zadru.