17.ožujka - 27.ožujka

Ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva.

... o Danima kršćanske kulture

Hilandarska pjevnicapjevački zbor

 Hilandarska pjevnica
Zbor je nastao u manastiru Hilandaru (blagoslovom prepodobnog igumana Metodija arhimandrita) i sastavljen je od dugogodišnjih i iskusnih pojaca crkvene muzike, uglavnom studenata PBF-a u Beogradu. Od 2008. godine do danas zbor sudjeluje na svim većim bdijenjima u manastiru Hilandar, a nerijetko i po ostalim obiteljima Svete gore Atonske. Također, zbor bilježi i brojna sudjelovanja na svenoćnim bdijenjima, Liturgijama i manjim nastupima u Srbiji. Od 2009. do 2012. godine zbor je imao pjevnicu u hramu/paraklisu sv. Luke Simferopoljskog, na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu. Od 2012. prelazi u hram Sv. kneza Lazara na Zvezdari, Beograd, gdje je i sada.
Zbor izvodi sve žanrove crkvene glazbe (predanjsku/bizantijsku, karlovačku, tradicionalno rusku polifoničnu, kao i gregorijansku).
Zbor broji osmoricu članova, a dirigent/protopslat je Aleksandar Jovanović. Solisti zbora su: Miloš Nikolić i Lazar Nešić.