6.travnja - 16.travnja

Ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva.

... o Danima kršćanske kulture

Stjepan Ivaniševićakademski slikar

Stjepan Ivanišević
Rođen je u Splitu 1960. godine. Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn završio je u Splitu 1979. Zatim je upisao Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu na kojoj je i diplomirao slikarstvo u klasi profesora Josipa Biffela 1985. godine. Iste godine postaje članom HDLU-a, a od 1988. do 1992. u statusu je samostalnog umjetnika i ujedno član Zajednice umjetnika Hrvatske. Svoju prvu samostalnu izložbu održao je 1988. u Salonu Galić u Splitu. U jesen 1992. godine vraća se u Školu likovnih umjetnosti, sada kao nastavnik stručnih predmeta. Od 1999. do 2008. radio je kao predavač na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Nakon 25 godina rada 2011. objavljena mu je monografija pod nazivom "Strofe krajolika i uspomenski život" u izdanju Galerije Brešan, za koju je tekst napisala književnica Božica Jelušić, a koja na dvjestotinjak stranica daje relevantan uvid u zavidan likovni opus autora.
Ivanišević je izlagao na 25 samostalnih i preko pedeset skupnih izložbi u domovini i inozemstvu. Njegova djela nalaze se u sakralnim i svjetovnim objektima u Hrvatskoj i Bosni, a izvedena su gotovo u svim klasičnim slikarskim tehnikama. Dobitnik je nagrade na III. Salonu sakralne umjetnosti u Splitu 1992. godine.
Živi i radi u Žrnovnici.