6.travnja - 16.travnja

Ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva.

... o Danima kršćanske kulture

Rafael - Rafo Dropulićglazbenik

Rafael - Rafo Dropulić
Rafael Dropulić, poznatiji kao Rafo, rođen je 28. siječnja 1983. godine. Rodio se u Mostaru, a živio u Pločama gdje je pohađao i osnovnu školu. Dio srednje škole Rafo pohađa u Pločama, dva razreda srednje škole završio je u Zagrebu, gdje živi i danas, a Ploče i dalje posjećuje jako često.

2003. godine prijavio se na reality show Story Super Nova Music Talents. Jedan je od rijetkih koji je u kratkom vremenu došao na sami vrh, ali i jedan od rijetkih koji je uspio "podići" cijelu Hrvatsku, a i šire na noge. Završetak showa obilježen je Rafinom pobjedom.

Rafo snima pjesmu "Ja sam Rafo", potom izdaje album Mangipe,a onda se povlači iz javnosti.

U međuvremenu Rafo je nastavio studirati Turistički menagment i s još samo jednim korakom (diplomskim) do osigurane budućnosti vraća se kako on sam kaže u medije.
2007. godine nastupa ponovno u 3-mjesečnom show-u Zvijezde sa zvijezdama zajedno s makedonskom zvijezdom Karolinom Gočevom.

Danas je Rafo puno stabilniji i zreliji, a snagu pronalazi u vjeri, obitelji i prijateljima.