17.ožujka - 27.ožujka

Ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva.

... o Danima kršćanske kulture

Hrvatski Katolički radioradijska postaja

 Hrvatski Katolički radio
HRVATSKI KATOLIČKI RADIO (HKR) je neprofitna radijska postaja s nacionalnom koncesijom, a svoj 24-satni program uspješno realizira već 15 godina. Informativna, kulturna i vjerska redakcija okosnica su profesionalnog praćenja događanja u čitavoj Hrvatskoj uz pomoć djelatnika te suradnika iz cijele zemlje.
Osnivač i vlasnik radija je Hrvatska biskupska konferencija, a započeo je s emitiranjem programa 17. svibnja 1997. godine, kada ga je blagoslovio i u rad pustio kardinal Franjo Kuharić. Svojim signalom pokriva 95 % teritorija RH i pogranična područja susjednih zemalja putem 19 odašiljača diljem Hrvatske.
Hrvatski katolički radio može se, osim toga, slušati i putem satelita Atlantic Bird i na internetskoj stranici radija www.hkr.hr.
Ono čime se HKR na osobit način ponosi jest sustav “prijatelja HKR-a” koji okuplja dobročinitelje radija iz Hrvatske i inozemstva. Trenutno Hrvatski katolički radio ima preko 25000 prijatelja. Ravnatelj HKR-a je Zvonimir Ancić, a glavni urednik Anto Mikić.
Sve dodatne informacije možete potražiti na www.hkr.hr