6.travnja - 16.travnja

Ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva.

... o Danima kršćanske kulture

Prijatelji šansoneglazbeni sastav

 Prijatelji šansone
PRIJATELJI ŠANSONE dio su udruge Prokultura koja okuplja poklonike pjesme prepoznatljive po snazi svog teksta, glazbe i interpretacije, pomažući odrastanju mladih talenata i njihovoj afirmaciji. Udruga organizira različite kulturne manifestacije: tradicionalne međunarodne "Večeri francuske šansone" i "Večeri europskog prijateljstva", ciklus koncerata „Split u šansoni“, radionice inerpretacije te tematske izložbe i predavanja. Koncerti Udruge su održani u Zagrebu, Vinkovcima, Korčuli, Vukovaru i drugim gradovima Hrvatske.

U "Prijateljima šansone" pjevaju i sviraju sljedeći izvođači:

Ana Opačak, Robert Martinov, Ivana Peričić, Ana Ratković, Ema Kuzmanić i Marina Lampalov

Izvođači koje uvježbava Mo. Jurica Karuza i učiteljica interpretacije Caroline Personne (Lyon) sudjeluju i na međunarodnim festivalima, a mnogi su dobitnici stipendija francuske vlade.
Predsjednica Udruge Nansi Ivanišević vodi poslove prosvjete i kulture u Uredu državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Profesorica je francuskog jezika i književnosti, bavi se kulturnom politikom. Osmišljava i producira tradicionalne “Večeri francuske šansone” započete 1993. god., “Dane francuske kulture” i brojne druge kulturne i edukativne manifestacije.