17.ožujka - 27.ožujka

Ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva.

... o Danima kršćanske kulture

Antun Ivankovićhrvatski branitelj

Antun Ivanković
Antun Ivanković rođen je u Tovarniku 1966. godine. Oženjen je, otac dvoje djece. Sudjelovao je u Domovinskom ratu kao dragovoljac. Jedan je od osnivača Udruge dr. Ante Starčević čiji je i predsjednik.
Udruga dr. Ante Starčević – Tovarnik tijekom svog rada istaknula se brojnim aktivnostima. Između ostalog producirali su dokumentarni film „Mučenik vlč. Ivan Burik“, u režiji Jakova Sedlara, koji tematizira život i mučeničku smrt tovarničkog župnika vlč. Ivana Burika, jedinog svećenika ubijenog u Domovinskom ratu. Također, nakladnici su romana „Burik“ autorice Nevenke Nekić, a u pripremi im je i izdavanje zbornika radova sa znanstveno-stručnog skupa „Vlč. Ivan Burik – svjedok vjere, mučenik Crkve“ održanog u Vukovaru 7. listopada 2009. godine.
Osim očuvanja uspomene na mučeničku smrt vlč. Ivana Burika, organizatori su brojnih akcija koje idu za očuvanjem uspomena na hrabre ljude i velike događaje koji su obilježili hrvatsku povijest, osobito u vrijeme Domovinskog rata, a organizatori su i različitih humanitarnih akcija.